Hei der! Jeg er da Julia som står bak denne bloggen. Den handler for det meste om hva jeg tegner og mine inspirasjoner. Finn mer ut om meg i innlegget ''Om meg''! :) Legg gjerne igjen en kommentar med hva dere syns og hva jeg bør tegne.Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
Raske tips til å tegne nese!

Som sagt vil jeg gi dere små og raske tips til å tegne. Det er lett om man kan noen triks og tørr å prøve!

Istedenfor å begynne med ett helt ansikt tenkte jeg å ta detalje for detalje. Denne gangen tar jeg nesen.

Mange syns det er vrient å få den til, så det var mest derfor jeg begynner der. Det er den ansiktsdelen som er viktig blir pekt frem, men ikke for mye.

1. Planlegg bredden, lengden og fasong. Hvor stor skal den være? Skal den ligne afrikansk eller europeisk? Jeg begynnet som regel med det ene neseboret og de bena som går mot øyebryna. Begynn å tegne svakt, gjerne med en 2H blyant om du har det.

Dette er da bare begynnelsen på den.

2. Lag det første neseboret som en liten strek aller først, så utvider du det etter fasongen du vil ha. Lag den fremste delen av nesen som en strek under den første, slik at du får volum i det. Lag derretter en til strek for det andre neseboret.


3. Lag den andre delen av neseboret som en liten bue oppover. Du bestemmer selv størrelsen og lengden, men helst ikke lag den helt lik sammen med den andre på den motsatte siden. La dem være litt ulike.4. Nå har du fått til kladden på nesen, og kan forsterke delene. Ikke forsterk de bena mot øyebryna så mye, siden de skal bare skille nesen fra øyene. Forsterk neseborene og litt sidene på dem.


5. Nå som du har fullført konturen rundt, begynner du med skyggen. Skyggen er blandt de viktigste forsterkningene av detaljer i alt. Bruk blyanten fornuftig og del nesen i svakere og sterkere partier.

Begynn først oppe. Lag svak overflate med lys grå farge.


6. Begynn derreter på fargen på neseborene. Det er lurt å la fargen der være sterkere enn på "overflaten" for å skape volum i bildet. Gjør også det samme på nesetuppen.


7. Nå kan du begynne på fargen under neseborene. Begynn med sterk helt innerst og la fargen "dø ut" mot kanten. Ikke overdriv med for hardt, for det kan ødelegge hele effekten.


8. Så begynner du på fargen nedover fra "overflaten" til kinna. La fargen være ganske sterk mot kinna, og svakere mot overflaten.


9. Når du har gjort det, tar du og visker bort en liten strek på overflaten for å skape lyseffekt.

Pass på å ikke ødelegge for mye av den lyse gråfargen. Da er hele effekten bortkastet. Om du visket for mye, er det så klart bare å rette det opp igjen svakt med en blyant.

10. Gni all fargen forsiktig utover nesen. Det gjør slik at ingenting blir for sterkt og alt blander seg.


Om gråfargen kommer for mye mot det hvite, tegn det opp igjen.


Sånn! Nå har du lært å tegne nese. Improviser gjerne og gjør noe nytt med den.


- Julia K.


  
Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits